Internationellt certifierad lärare i Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga

Det här är ingen vanlig yogalärarutbildning, 
det är en utbildning i interconnectedness,
sammanhang, samhörighet, samklang och kontakt.

Yogan får du på köpet!

Fri och oberoende kundaliniyogalärarutbildning

Vi är den enda fria och oberoende utbildaren inom kundaliniyoga i Norden, vilket innebär att vi välkomnar dig som du är och vi låter dig ha din egen process in i yogan. Vi har inga synpunkter på din klädsel, vad du har på huvudet, vad du äter eller vilken livsåskådning du har – du är välkommen precis som du är.

Vi har en modern och vetenskaplig syn på yogan vad gäller dess ursprung och historia, dess fördelar och risker. Vi ger dig förståelse för hur yogan fungerar och verktygen för att skapa dina egna kundaliniyogapass, vilket är unikt för vår utbildning.

Ett år av terapi och självkännedom

Under ett år fördjupar vi oss i upplevelsen av existensen, betraktar livet och dess betänkligheter. Vi fyller på med verktyg för att möta samtidens stressproblematik, sjukdomar, förvirring och upplevelse av separation.

En av yogans kraftfullaste modeller är chakrasystemet. Vi arbetar oss igenom chakrasystemet chakra för chakra och belyser på så sätt oss själva, våra relationer och vår omvärld. Det är en omtumlande, frigörande och livsförändrande resa som går mot din innersta essens där du får möta dig själv, dina tankestrukturer, känslor, attityder och livsval. En resa som gör oss ödmjuka och förundrade över livets flöde och kosmos oändliga visdom. 

Tidslösa visdomar för den nutida människan

Kundaliniyogalärarutbildningen är anpassad för den moderna stressade människan och den informations-stinna värld i vilken vi befinner oss. Vi arbetar därför med helgmoduler som inte är längre än åtta timmar per dag (förutom på retreaten) och fördelar istället yogalärarutbildningen över fler dagar för att du ska hinna bearbeta informationen, processa upplevelserna och tillgodogöra dig materialet på bästa sätt och ändå orka med din hektiska vardag.

Mycket har hänt sedan de gamla yogamästarna började lära ut sina kunskaper för närmare 5000 år sedan. Yogan har förändrats över tiden blivit färgad av kulturella inslag, trender, personer och ideologier, ändå finns källan kvar och tillgänglig, lika ren och sann som alltid.

Du blir yogalärare i både kundaliniyoga och medicinsk yoga:

• En oberoende yogalärarutbildning som uppmanar till kritiskt tänkande!
• Bli yogalärare i både Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga
• Lära dig skapa egna yogapass – unikt för vår utbildning
• Lära dig hålla gående meditation som utförs utomhus i naturen
• Lära dig använda ljudets helande effekter med lättanvända och inutitiva musikinstrument såsom gong, klangskålar, kalimba, monochord etc.
• En yogalärarutbildning som tittar tillbaka på den klassiska yogan och relaterar den gamla kunskapen till den senaste forskningen om yogan och människan.
• Lär dig hitta hälsan och helheten
• Ett ödmjukt, välbeprövat och humoristiskt lärarteam – mer info under Akademin
• Den bästa yogamattan i äkta ekologisk ull på köpet!

Prova Sveriges största gong!

Supermysigt yogaretreat på Borntorpet

I slutet på utbildningen åker vi på en mysig retreat till fantastiska Borntorpet. På Borntorpet får vi ägna oss helhjärtat åt yoga under ett par sköna försommardagar där kommer vi att njuta av yoga, naturen, gemenskapen, de härliga föreläsningar och workshops med våra lärare och så rikigt god vegetarisk mat.

Vem kan delta på yogalärarutbildningen? 

En del går kundaliniyogalärarutbildningen helt för sin egen skull utan tanke på att bli lärare, andra går den som ett led i en självutvecklingsprocess. En del går yogalärarutbildningen för att lära sig mer om yoga både teoretiskt och praktiskt och en del för att kunna erbjuda yoga till andra. Oavsett vad din anledning är så kommer du få med dig mer än vad du kunnat tänka dig. Vår yogalärarutbildning är öppen för ALLA. Kanske har du utövat yoga i många år, kanske har du aldrig suttit på en yogamatta, kanske är du student, arbetande eller pensionär.

För att delta i yogautbildningen behöver du absolut inte vara vig eller atletisk utan du utgår hela tiden från dina egna förutsättningar. Yogan gör dig mjukare i kroppen och flexiblare i sinnet, starkare i muskler och mer mentalt fokuserad. Gör oss sällskap på denna yogiska resa, en resa som leder inte till fötterna av någon död yogamästare utan till din egen livslevande inre guru.

Yogalärarutbildningens omfattning och tillfällen

Yogalärarutbildningen löper över 1 år och omfattar 250 studietimmar fördelat på 200 lärarledda timmar + 50 timmar självstudier. Under kurstillfällena varvas yogapass, meditationer, föreläsningar, praktik och grupparbeten. Vi håller till i Stockholm på Yogalands ombonade  yogacenter och åker på en lantlig retreat. 

Datum för 2017-2018 Stockholm (Har startat, nästa start se nedan)

22 – 24 september 2017, fredag 10-18, lördag 9-17, söndag 8-16
20 – 22 oktober, fre-sön
18- 19 november, lör-sön
9 – 10 december, lör-sön 

26-28 januari 2018, fre-sön
17-18 februari, lör-söndag
17-18 mars, lör-sön 
27-29 april, fre-sön

31 maj-3 juni, tors-sön retreat på Borntorpet
15-17 juni, fre-sön
24-26 augusti, fre-sön

Datum för 2018-2019 Stockholm

21 – 23 september 2018, fredag 10-18, lördag 9-17, söndag 8-16 
19 – 21 oktober, fre-sön
17 – 18 november, lör-sön
8 –  9 december, lör-sön 

25 – 27 januari 2019, fre-sön
16 – 17 februari, lör-sön
16  -17 mars, lör-sön 
26 – 28 april, fre-sön
29 maj – 2 juni, ons – sön retreat på Borntorpet
14 – 16 juni, fre-sön

Certifiering yogalärare kundaliniyoga och medicinsk yoga

Kundaliniyogalärarutbildningen leder till att du blir internationellt certifierad yoga och meditationslärare i Klassisk Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga, utbildningen är godkänd av Yoga Alliance. För att du ska få din certifiering krävs: närvaro under minst 90% av yogautbildningen, att du genomgått det teoretiska och praktiska proven, att du lett 5 kundaliniyogapass, att du utfört ett yogapass under minst 40 dagar i sträck, att du fullföljt din betalning av utbildningen.

Betalning och anmälan till yogalärarutbildning

Utbildningskostnaden är 42 500 kr inklusive moms. Om du betalar in hela kursavgiften senast den 1 maj får du early-bird-rabatt på hela 4000 kr och betalar då 38 500 kr (inklusive anmälningsavgiften på 4000 kr). Det är möjligt att delbetala kursavgiften via autogiro 3500 kr över 11 månader. Utbildningens kurslitteratur och logi i samband med retreaten ingår – mat tillkommer.

Du betalar en anmälningsavgift på 4 000 kr när du fått besked om antagning och den återbetalas inte om du väljer att avstå utbildningen. Möjlighet till övernattning i kurslokalen finns för dig som så önskar. Kursen hålls i yogastudion Yogalands lokaler på Vällingbyvägen 115 i Vällingby – Stockholm. Se yogaland.se för mer info och bilder. Vid retreaten åker vi iväg till en lantlig kursgård.

Vi erbjuder även en enklare variant av utbildningen där den medicinska yogan och promenadyogan inte ingår (dessa kan köpas till vid ett senare tillfälle om så önskas). Priset blir då 38 500 kr fullt pris eller 36 500 kr innan den 28 augusti. Autogiropriset för den enkla varianten blir 3200 kr.  

För att anmäla dig maila tomas@kundaliniyogaakademin.se eller ring 0708 432 780.