Internationellt certifierad lärare i Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga

Det här är ingen vanlig yogalärarutbildning, 
det är en utbildning i interconnectedness,
sammanhang, samhörighet, samklang och kontakt.

Yogan får du på köpet!

Bli Yogalärare i både Medicinsk Yoga och Kundaliniyoga

  • Ett år av djupgående terapi och självkännedom 
  • Internationellt certifierad yogalärare och meditationslärare
  • Fri och oberoende Kundaliniyogalärarutbildning

  • Startar den 16 september 2023
  • 25 dagar över 11 träffar och två terminer
  • Investering 44 500 kr – Delbetala via autogiro
  • Delta på plats i Stockholm eller på distans / online / hybrid
  • !!! Early-Bird erbjudande 1500 kr rabatt om du betalar utbildningen senast 31 maj !!! 

Ett år av terapi och självkännedom

Under ett år fördjupar vi oss i upplevelsen av existensen, betraktar livet och dess betänkligheter. Vi fyller på med verktyg för att möta samtidens stressproblematik, sjukdomar, förvirring och upplevelse av separation.

En av yogans kraftfullaste modeller är chakrasystemet. Vi arbetar oss igenom chakrasystemet chakra för chakra och belyser på så sätt oss själva, våra relationer och vår omvärld. Det är en omtumlande, frigörande och livsförändrande resa som går mot din innersta essens där du får möta dig själv, dina tankestrukturer, känslor, attityder och livsval. En resa som gör oss ödmjuka och förundrade över livets flöde och kosmos oändliga visdom. 

Fri och oberoende kundaliniyogalärarutbildning

Vi är den enda fria och oberoende utbildaren inom kundaliniyoga i Norden, vilket innebär att vi välkomnar dig som du är och vi låter dig ha din egen process in i yogan. Vi har inga synpunkter på din klädsel, vad du har på huvudet, vad du äter eller vilken livsåskådning du har – du är välkommen precis som du är.

Vi har en modern och vetenskaplig syn på yogan vad gäller dess ursprung och historia, dess fördelar och risker. Hos oss har yogan landat i den svenska myllan, all undervisning sker på svenska och vi ger dig en gedigen yrkesutbildning med tydlig förståelse för hur yogan fungerar, lär dig skapa dina egna kundaliniyogapass och arbetar bl. a. med mantran på svenska – vilket är unikt för vår utbildning.

Tidslösa visdomar för den nutida människan

Vår Kundaliniyogalärarutbildning och Medicinsk Yogalärarutbildning är anpassad för den moderna stressade människan och den informations-stinna värld i vilken vi befinner oss. Vi arbetar därför med helgmoduler som inte är längre än åtta timmar per dag (förutom på retreaten) och fördelar istället vår yogalärarutbildning över fler dagar för att du ska hinna bearbeta informationen, processa upplevelserna och tillgodogöra dig materialet på bästa sätt och ändå orka med din hektiska vardag.

Mycket har hänt sedan de gamla yogamästarna började lära ut sina kunskaper för tusentals år sedan. Yogan har förändrats över tiden blivit färgad av kulturella inslag, trender, personer och ideologier, ändå finns källan kvar och tillgänglig, lika ren och sann som alltid.

Du blir yogalärare i både Medicinsk Yoga och Kundaliniyoga: 

• En oberoende yogalärarutbildning som uppmanar till kritiskt tänkande!
• Bli yogalärare i både Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga
• Lära dig skapa egna yogapass – unikt för vår yogalärarutbildning
• Lära dig mantran även på svenska – unikt för vår yogalärarutbildning
• Lära dig hålla promenadyoga som utförs utomhus i naturen
• Lära dig använda ljudets helande effekter med lättanvända och inutitiva musikinstrument såsom gong, klangskålar, kalimba, monochord etc.
• En yogalärarutbildning med rötterna i klassisk yoga och modern forskning.

 

• Lär dig hitta hälsan och helheten
• Yogans grundstenar såsom pranayama, asana, mudra, bandha, drishti, mantra, meditation, medvetenhet och mindfulness.
• Fördelar och skaderisker.
• Yogans psykologi, historia och att jobba som yogalärare. 
• Ett ödmjukt, välbeprövat och humoristiskt lärarteam – mer info under Akademin
• All undervisning sker på svenska – kurslitteraturen är på svenska och engelska.
• Den bästa yogamattan i äkta ekologisk ull på köpet! 

Prova Sveriges största gong!

Supermysigt yogaretreat på Borntorpet

I slutet på utbildningen åker vi på en mysig retreat till fantastiska Borntorpet. På Borntorpet får vi ägna oss helhjärtat åt yoga under ett par sköna försommardagar där kommer vi att njuta av yoga, naturen, gemenskapen, de härliga föreläsningar och workshops med våra lärare och så riktigt god vegetarisk mat.

Vem kan delta på vår yogalärarutbildning? 

En del går vår yogalärarutbildning i Medicinsk Yoga och Kundaliniyoga helt för sin egen skull utan tanke på att bli lärare, andra går den som ett led i en självutvecklingsprocess. En del går vår yogalärarutbildning för att lära sig mer om yoga både teoretiskt och praktiskt och en del för att kunna erbjuda yoga till andra. Oavsett vad din anledning är så kommer du få med dig mer än vad du kunnat tänka dig. Vår yogalärarutbildning är öppen för ALLA. Kanske har du utövat yoga i många år, kanske har du aldrig suttit på en yogamatta, kanske är du student, arbetande eller pensionär.

För att delta i yogautbildningen behöver du absolut inte vara vig eller atletisk utan du utgår hela tiden från dina egna förutsättningar. Yogan gör dig mjukare i kroppen och flexiblare i sinnet, starkare i muskler och mer mentalt fokuserad. Gör oss sällskap på denna yogiska resa, en resa som leder inte till fötterna av någon död yogamästare utan till din egen livslevande inre guru.

Yogalärarutbildning: omfattning och tillfällen

Vår Yogalärarutbildning löper över 1 år och omfattar 350 studietimmar fördelat på ca 200 lärarledda timmar + 150 timmar självstudier. Under kurstillfällena varvas yogapass, meditationer, föreläsningar, praktik och grupparbeten. En del av arbetet gör du hemma med hjälp av vårt moderna webbverktyg, på så sätt kan du ta del av fler yogapass, fördjupa dig i föreläsningar och repetera delar du vill kolla in lite extra. Vi håller till i Stockholm på Yogalands ombonade  yogacenter alternativ i Falun om man så önskar och åker på en lantlig retreat. 

Deltagande på distans/hybrid

Pandemin har lett till en betydande digitalisering som erbjuder möjligheter att smidigt kunna delta på distans eller delvis på distans s.k. hybridutbildning. Vi erbjuder därför deltagande helt på distans, delvis på distans – hybrid eller helt på plats. Vi livestreamar och du kan delta från ditt vardagsrum. Dessutom får du tillgång till ett modernt webbverktyg där du kan ta del av inspelade föreläsningar, yogapass etc. Gå en yogalärarutbildning utan att behöva färdas någonstans. För att citera den kände mindfulnessläraren Jon Kabat-Zinn ”Vart du än går är du där”.

Datum för 2023-24 Stockholm eller på distans


16 – 17 september
, lördag & söndag 9-17
14 – 15 oktober
11 – 12 november
2 – 3 december

20 – 21 januari 2024
17 – 18 februari
9 – 10 mars
6 – 7 april
2 – 5 maj, tors-sön retreat på Borntorpet
25 – 26 maj
14 – 16 juni

Skulle något datum krocka för dig kan du enkelt ta igen det då vi spelar in föreläsningar och yogapass. 

Datum för pågående utbildning 2022-2023 hittar du här >>

 

Certifiering yogalärare kundaliniyoga och medicinsk yoga

Du blir internationellt certifierad yoga och meditationslärare i Klassisk Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga, utbildningen är godkänd av Yoga Alliance. Om du undrar om kvalitetsstämplar, deras betydelse och värde, kontakta oss gärna så berättar vi mer. För att du ska få din certifiering krävs: närvaro under minst 90% av yogautbildningen, att du genomgått det teoretiska och praktiska proven, att du lett 5 kundaliniyogapass, att du utfört ett yogapass under minst 40 dagar i sträck, att du fullföljt din betalning av utbildningen. Här kan du läsa mer om vårt lärarteam och våra kvalitetsstämplar. 

Betalning och anmälan till yogalärarutbildning

Utbildningskostnaden är 44 500 kr inklusive moms. Early-Bird erbjudande 1500 kr rabatt när du betalar hela utbildningen senast 31 maj. Det är möjligt att delbetala kursavgiften via autogiro så att utbildningen är betald vid utbildningens avslut. Ju tidigare du börjar betala desto fler månader kan du sprida investeringen över. Utbildningens kurslitteratur ingår, kost och logi i samband med retreaten tillkommer ca 3500 kr. Ett fåtal platser kvar.

Du betalar en anmälningsavgift på 4 000 kr när du fått besked om antagning och den återbetalas inte om du väljer att avstå utbildningen. Möjlighet till övernattning i kurslokalen finns för dig som så önskar. Kursen hålls i yogastudion Yogalands mycket ombonade och mysiga lokaler på Vällingbyvägen 115 i Vällingby – Stockholm. Se yogaland.se för mer info och bilder. Vid retreaten åker vi iväg till en lantlig kursgård.

Köpvillkor

 

 

För att anmäla dig maila tomas@kundaliniyogaakademin.se eller ring 0708 432 780. Du kan även anmäla dig eller ställa en fråga direkt via kontaktformuläret.

5 + 13 =