Internationellt certifierad lärare i Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga

Det här är ingen vanlig yogalärarutbildning, 
det är en utbildning i interconnectedness,
sammanhang, samhörighet, samklang och kontakt.

Yogan får du på köpet!

Fri och oberoende kundaliniyogalärarutbildning

Vi är den enda fria och oberoende utbildaren inom kundaliniyoga i Norden, vilket innebär att vi välkomnar dig som du är och vi låter dig ha din egen process in i yogan. Vi har inga synpunkter på din klädsel, vad du har på huvudet, vad du äter eller vilken livsåskådning du har – du är välkommen precis som du är.

Vi har en modern och vetenskaplig syn på yogan vad gäller dess ursprung och historia, dess fördelar och risker. Hos oss har yogan landat i den svenska myllan, all undervisning sker på svenska och vi ger dig en gedigen yrkesutbildning med tydlig förståelse för hur yogan fungerar, lär dig skapa dina egna kundaliniyogapass och arbetar med mantran på svenska – vilket är unikt för vår utbildning.

Ett år av terapi och självkännedom

Under ett år fördjupar vi oss i upplevelsen av existensen, betraktar livet och dess betänkligheter. Vi fyller på med verktyg för att möta samtidens stressproblematik, sjukdomar, förvirring och upplevelse av separation.

En av yogans kraftfullaste modeller är chakrasystemet. Vi arbetar oss igenom chakrasystemet chakra för chakra och belyser på så sätt oss själva, våra relationer och vår omvärld. Det är en omtumlande, frigörande och livsförändrande resa som går mot din innersta essens där du får möta dig själv, dina tankestrukturer, känslor, attityder och livsval. En resa som gör oss ödmjuka och förundrade över livets flöde och kosmos oändliga visdom. 

Tidslösa visdomar för den nutida människan

Kundaliniyogalärarutbildningen är anpassad för den moderna stressade människan och den informations-stinna värld i vilken vi befinner oss. Vi arbetar därför med helgmoduler som inte är längre än åtta timmar per dag (förutom på retreaten) och fördelar istället yogalärarutbildningen över fler dagar för att du ska hinna bearbeta informationen, processa upplevelserna och tillgodogöra dig materialet på bästa sätt och ändå orka med din hektiska vardag.

Mycket har hänt sedan de gamla yogamästarna började lära ut sina kunskaper för närmare 5000 år sedan. Yogan har förändrats över tiden blivit färgad av kulturella inslag, trender, personer och ideologier, ändå finns källan kvar och tillgänglig, lika ren och sann som alltid.

Du blir yogalärare i både kundaliniyoga och medicinsk yoga:

• En oberoende yogalärarutbildning som uppmanar till kritiskt tänkande!
• Bli yogalärare i både Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga
• Lära dig skapa egna yogapass – unikt för vår utbildning
• Lära dig mantran på svenska – unikt för vår utbildning
• Lära dig hålla promenadyoga som utförs utomhus i naturen 
• Lära dig använda ljudets helande effekter med lättanvända och inutitiva musikinstrument såsom gong, klangskålar, kalimba, monochord etc.
• En yogalärarutbildning som tittar tillbaka på den klassiska yogan och relaterar den gamla kunskapen till den senaste forskningen om yogan och människan.
• Lär dig hitta hälsan och helheten
• Vi täcker naturligtvis in yogans grundstenar såsom pranayama, asana, mudra, bandha, drishti, mantra, meditation, medvetenhet och mindfulness.  Enligt forskning fastställda fördelar och skaderisker med yogan.  Yogans psykologi och historia samt hur det är att jobba som yogalärare. 
• Ett ödmjukt, välbeprövat och humoristiskt lärarteam – mer info under Akademin
• All undervisning sker på svenska – kurslitteraturen är på svenska och engelska.
• Den bästa yogamattan i äkta ekologisk ull på köpet!

Prova Sveriges största gong!

Supermysigt yogaretreat på Borntorpet

I slutet på utbildningen åker vi på en mysig retreat till fantastiska Borntorpet. På Borntorpet får vi ägna oss helhjärtat åt yoga under ett par sköna försommardagar där kommer vi att njuta av yoga, naturen, gemenskapen, de härliga föreläsningar och workshops med våra lärare och så rikigt god vegetarisk mat.

Vem kan delta på yogalärarutbildningen? 

En del går kundaliniyogalärarutbildningen helt för sin egen skull utan tanke på att bli lärare, andra går den som ett led i en självutvecklingsprocess. En del går yogalärarutbildningen för att lära sig mer om yoga både teoretiskt och praktiskt och en del för att kunna erbjuda yoga till andra. Oavsett vad din anledning är så kommer du få med dig mer än vad du kunnat tänka dig. Vår yogalärarutbildning är öppen för ALLA. Kanske har du utövat yoga i många år, kanske har du aldrig suttit på en yogamatta, kanske är du student, arbetande eller pensionär.

För att delta i yogautbildningen behöver du absolut inte vara vig eller atletisk utan du utgår hela tiden från dina egna förutsättningar. Yogan gör dig mjukare i kroppen och flexiblare i sinnet, starkare i muskler och mer mentalt fokuserad. Gör oss sällskap på denna yogiska resa, en resa som leder inte till fötterna av någon död yogamästare utan till din egen livslevande inre guru.

Yogalärarutbildningens omfattning och tillfällen

Yogalärarutbildningen löper över 1 år och omfattar 300 studietimmar fördelat på 200 lärarledda timmar + 100 timmar självstudier. Under kurstillfällena varvas yogapass, meditationer, föreläsningar, praktik och grupparbeten. Vi håller till i Stockholm på Yogalands ombonade  yogacenter och åker på en lantlig retreat. 

Datum för 2020-21 Stockholm

18 – 20 september 2020, fredag 10-18, lördag 9-17, söndag 8-16 
16 – 18 oktober, fre-sön
14 – 15 november, lör-sön 
5 – 6 december, lör-sön

22 – 24 januari 2021, fre-sön
13 – 14 februari, lör-sön
13 – 14 mars, lör-sön
6 – 9 maj, tors-sön retreat på Borntorpet
28 – 30 maj, fre- sön
11 – 13 juni, fre-sön

Datum för pågående utbildning 2019-2020 hittar du här >>

 

Certifiering yogalärare kundaliniyoga och medicinsk yoga

Kundaliniyogalärarutbildningen leder till att du blir internationellt certifierad yoga och meditationslärare i Klassisk Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga, utbildningen är godkänd av Yoga Alliance. Om du undrar om kvalitetsstämplar, deras betydelse och värde, kontakta oss gärna så berättar vi mer. För att du ska få din certifiering krävs: närvaro under minst 90% av yogautbildningen, att du genomgått det teoretiska och praktiska proven, att du lett 5 kundaliniyogapass, att du utfört ett yogapass under minst 40 dagar i sträck, att du fullföljt din betalning av utbildningen. Här kan du läsa mer om vårt lärarteam och våra kvalitetsstämplar. 

Betalning och anmälan till yogalärarutbildning

 

Utbildningskostnaden är 44 500 kr inklusive moms. Om du betalar in hela kursavgiften senast den 1 februari får du early-bird-rabatt på hela 4000 kr och betalar då 40 500 kr (inklusive anmälningsavgiften på 4000 kr). Det är möjligt att delbetala kursavgiften via autogiro så att utbildningen är betald vid utbildningens avslut. Ju tidigare du börjar betala desto fler månader kan du sprida investeringen över. Utbildningens kurslitteratur och logi i samband med retreaten ingår – mat tillkommer. Sista anmälningsdag 31 juli. Tidigare utbildning var fulltecknad ett par månader innan start.

 

Du betalar en anmälningsavgift på 4 000 kr när du fått besked om antagning och den återbetalas inte om du väljer att avstå utbildningen. Möjlighet till övernattning i kurslokalen finns för dig som så önskar. Kursen hålls i yogastudion Yogalands mycket ombonade och mysiga lokaler på Vällingbyvägen 115 i Vällingby – Stockholm. Se yogaland.se för mer info och bilder. Vid retreaten åker vi iväg till en lantlig kursgård.

 

 

För att anmäla dig maila tomas@kundaliniyogaakademin.se eller ring 0708 432 780.