Internationellt certifierad lärare i Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga

Det här är ingen vanlig yogalärarutbildning, 
det är en utbildning i interconnectedness,
sammanhang, samhörighet, samklang och kontakt.

Yogan får du på köpet!

Bli Yogalärare i både Medicinsk Yoga och Kundaliniyoga

  • Ett år av djupgående terapi och självkännedom 
  • Internationellt certifierad yogalärare och meditationslärare
  • Fri och oberoende Kundaliniyogalärarutbildning
  • Startar 21 september 2024.
  • 25 dagar över 11 träffar och två terminer
  • Earlybird: Just nu har vi earlybird fram till 30 juni. Du betalar då endast 43 500 kr (hela 3000 kr i rabatt!).
  • Delta på plats i Stockholm, Malmö eller på distans / online / hybrid

Röster från tidigare deltagare

Susanne

Ord känns futtiga för att beskriva vad året betytt för mej.  Det du och ditt lärarteam bjudit in till och generöst slösat med är enastående meningsfullt!

Jag är tacksam för livet, tack vare det här året.

De fina relationerna med lärarna och de andra eleverna är så berikande, och en förmån att få vara med om. Att få mötas i livets stora frågor och uppleva tekniker och samtal som manifesterar dem och den vackraste av livsfilosofier.

Ann

Den här utbildningen har varit glädjefylld, trygg och livsförändrande. Den har vidgat mina vyer och mitt förhållningssätt till livet. Den har givit mig en starkare koppling mellan kropp, sinne och själ. Det har varit en fantastisk trygg miljö att tillgodogöra sig kunskap, dela tankar och få utvecklas i en fin gemenskap. Jag kan rekommendera utbildningen till alla! Det är något som alla borde investera i för sin personliga resa och utveckling.

Cecilia

Den genuina, tillåtande utläranet av kundaliniyoga har jag verkligen uppskattat och kunnat resonera med. En yogautbildningen som verkligen ger verktyg att hitta stillhet och närvaro, sammankopplat med kropp, sinne och själ. Känner enorm tacksamhet att fått möjligheten att ta del av detta utbildningsår.

Jag skulle rekommendera denna utbildning till människor som är stressade, som kan behöva landa i sig själv, finna fantastiska verktyg till stillhet och självläkning. Att lära sig eller utvecklas med kundaliniyoga. Den som söker en genuint fin yogautbildning där inga krav på ytterligheter finns.

Ett år av terapi och självkännedom

 

Under ett år fördjupar vi oss i upplevelsen av existensen, betraktar livet och dess betänkligheter. Vi fyller på med verktyg för att möta samtidens stressproblematik, sjukdomar, förvirring och upplevelse av separation.

En av yogans kraftfullaste modeller är chakrasystemet. Vi arbetar oss igenom chakrasystemet chakra för chakra och belyser på så sätt oss själva, våra relationer och vår omvärld. Det är en omtumlande, frigörande och livsförändrande resa som går mot din innersta essens där du får möta dig själv, dina tankestrukturer, känslor, attityder och livsval. En resa som gör oss ödmjuka och förundrade över livets flöde och kosmos oändliga visdom. 

Fri och oberoende kundaliniyogalärarutbildning

Vi är den enda fria och oberoende utbildaren inom kundaliniyoga i Norden, vilket innebär att vi välkomnar dig som du är och vi låter dig ha din egen process in i yogan. Vi har inga synpunkter på din klädsel, vad du har på huvudet, vad du äter eller vilken livsåskådning du har – du är välkommen precis som du är.

Vi har en modern och vetenskaplig syn på yogan vad gäller dess ursprung och historia, dess fördelar och risker. Hos oss har yogan landat i den svenska myllan, all undervisning sker på svenska och vi ger dig en gedigen yrkesutbildning med tydlig förståelse för hur yogan fungerar, lär dig skapa dina egna kundaliniyogapass och arbetar bl. a. med mantran på svenska – vilket är unikt för vår utbildning.

Tidslösa visdomar för den nutida människan

Vår Kundaliniyogalärarutbildning och Medicinsk Yogalärarutbildning är anpassad för den moderna stressade människan och den informations-stinna värld i vilken vi befinner oss. Vi arbetar därför med helgmoduler som inte är längre än åtta timmar per dag (förutom på retreaten) och fördelar istället vår yogalärarutbildning över fler dagar för att du ska hinna bearbeta informationen, processa upplevelserna och tillgodogöra dig materialet på bästa sätt och ändå orka med din hektiska vardag.

Mycket har hänt sedan de gamla yogamästarna började lära ut sina kunskaper för tusentals år sedan. Yogan har förändrats över tiden blivit färgad av kulturella inslag, trender, personer och ideologier, ändå finns källan kvar och tillgänglig, lika ren och sann som alltid.

Du blir yogalärare i både Medicinsk Yoga och Kundaliniyoga: 

• En oberoende yogalärarutbildning som uppmanar till kritiskt tänkande!
• Bli yogalärare i både Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga
• Lära dig skapa egna yogapass – unikt för vår yogalärarutbildning
• Lära dig mantran även på svenska – unikt för vår yogalärarutbildning
• Lära dig hålla promenadyoga som utförs utomhus i naturen
• Lära dig använda ljudets helande effekter med lättanvända och inutitiva musikinstrument såsom gong, klangskålar, kalimba, monochord etc.
• En yogalärarutbildning med rötterna i klassisk yoga och modern forskning.

 

• Lär dig hitta hälsan och helheten
• Yogans grundstenar såsom pranayama, asana, mudra, bandha, drishti, mantra, meditation, medvetenhet och mindfulness.
• Fördelar och skaderisker.
• Yogans psykologi, historia och att jobba som yogalärare. 
• Ett ödmjukt, välbeprövat och humoristiskt lärarteam – mer info under Akademin
• All undervisning sker på svenska – kurslitteraturen är på svenska och engelska.
• Den bästa yogamattan i äkta ekologisk ull på köpet! 

Prova Sveriges största gong!

Mysigt yogaretreat på Borntorpet

I slutet på utbildningen åker vi på en mysig retreat till fantastiska Borntorpet. På Borntorpet får vi ägna oss helhjärtat åt yoga under ett par sköna försommardagar där kommer vi att njuta av yoga, naturen, gemenskapen, härliga föreläsningar och workshops med våra lärare och så riktigt god vegetarisk mat.

Vem kan delta på vår yogalärarutbildning? 

En del går vår yogalärarutbildning i Medicinsk Yoga och Kundaliniyoga helt för sin egen skull utan tanke på att bli lärare, andra går den som ett led i en självutvecklingsprocess. En del går vår yogalärarutbildning för att lära sig mer om yoga både teoretiskt och praktiskt och en del för att kunna erbjuda yoga till andra. Oavsett vad din anledning är så kommer du få med dig mer än vad du kunnat tänka dig. Vår yogalärarutbildning är öppen för ALLA. Kanske har du utövat yoga i många år, kanske har du aldrig suttit på en yogamatta, kanske är du student, arbetande eller pensionär.

För att delta i yogautbildningen behöver du absolut inte vara vig eller atletisk utan du utgår hela tiden från dina egna förutsättningar. Yogan gör dig mjukare i kroppen och flexiblare i sinnet, starkare i muskler och mer mentalt fokuserad. Gör oss sällskap på denna yogiska resa, en resa som leder till din egen livslevande inre guru.

Yogalärarutbildning: omfattning och tillfällen

Vår Yogalärarutbildning löper över 1 år och omfattar 350 studietimmar fördelat på ca 200 lärarledda timmar + 150 timmar självstudier. Under kurstillfällena varvas yogapass, meditationer, föreläsningar, praktik och grupparbeten. En del av arbetet gör du hemma med hjälp av vårt moderna webbverktyg, på så sätt kan du ta del av fler yogapass, fördjupa dig i föreläsningar och repetera delar du vill kolla in lite extra. Vi håller till i Stockholm på Yogalands ombonade  yogacenter alternativ i Malmö om man så önskar och åker på en lantlig retreat. 

Deltagande på distans/hybrid

Pandemin har lett till en betydande digitalisering som erbjuder möjligheter att smidigt kunna delta på distans eller delvis på distans s.k. hybridutbildning. Vi erbjuder därför deltagande helt på distans, delvis på distans – hybrid eller helt på plats. Vi livestreamar och du kan delta från ditt vardagsrum. Dessutom får du tillgång till ett modernt webbverktyg där du kan ta del av inspelade föreläsningar, yogapass etc. Gå en yogalärarutbildning utan att behöva färdas någonstans. För att citera den kände mindfulnessläraren Jon Kabat-Zinn ”Vart du än går är du där”.

Yogalärarutbildningen 2024 startar den 21 september. 

Datum för 2024-25 Stockholm eller på distans

21 – 22 september, lördag & söndag 9-17
19 – 20 oktober
16 – 17 november
8 – 9 december

25 – 26 januari 2025
15 – 16 februari
8 – 9 mars
5 – 6 april
8 – 11 maj, tors-sön retreat på Borntorpet
24 – 25 maj
13 – 15 juni

Skulle något datum krocka för dig kan du enkelt ta igen det då vi spelar in föreläsningar och yogapass. 

Datum för pågående utbildning 2023-2024 hittar du här >>

 

Certifiering yogalärare kundaliniyoga och medicinsk yoga

Du blir internationellt certifierad yoga och meditationslärare i Klassisk Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga, utbildningen är godkänd av Yoga Alliance. Om du undrar om kvalitetsstämplar, deras betydelse och värde, kontakta oss gärna så berättar vi mer. För att du ska få din certifiering krävs: närvaro under minst 90% av yogautbildningen, att du genomgått det teoretiska och praktiska proven, att du lett 5 kundaliniyogapass, att du utfört ett yogapass under minst 40 dagar i sträck, att du fullföljt din betalning av utbildningen. Här kan du läsa mer om vårt lärarteam och våra kvalitetsstämplar. 

Betalning och anmälan till yogalärarutbildningen

Earlybird: Just nu har vi Earlybirdpris fram till 30 juni. Du betalar då endast 43 500 kr (ord. pris 46 500 kr). För att ta del av rabatten skriv ”earlybird” i kassan så dras beloppet automatiskt. Det är möjligt att delbetala kursavgiften via autogiro så att utbildningen är betald vid utbildningens avslut. Ju tidigare du börjar betala desto fler månader kan du sprida investeringen över. Det går också att delbetala med Klarna upp till 36 månader. Då väljer du att betala du hela beloppet inkl. anmälningsavgift nedan. Sedan väljer du själv hur många månader du vill betala. Utbildningens kurslitteratur ingår. Kost och logi i samband med retreaten tillkommer ca 3500 kr. Ett fåtal platser kvar.

Betala med autogiro under ett helt år

Vill du betala via autogiro betalar du först en anmälningsavgift på 4000 kr (avgiften ingår i totalpriset), den återbetalas inte om du väljer att avstå utbildningen. Du betalar sedan resterande belopp under årets gång. Möjlighet till övernattning finns i kurslokalen för dig som önskar. Kursen hålls i yogastudion Yogalands mycket ombonade lokaler på Vällingbyvägen 115 i Vällingby – Stockholm. Se yogaland.se för mer info och bilder. I Malmö samlas vi i en grupp med en lärare på plats och deltar i utbildningen som en filial och kan hålla grupparbete och samtal på plats. Vid retreaten åker vi iväg på en fantastisk kursgård.

För att anmäla dig maila tomas@kundaliniyogaakademin.se eller ring 0708 432 780. Du kan även anmäla dig eller ställa en fråga i kontaktformuläret här.

OBS du kan fortfarande hoppa på årets omgång. Vi spelar in yogapass och föreläsningar. Hör av dig så tittar vi närmare på hur du kan delta.