Yogainstruktörsutbildning på distans i Medicinsk Yoga och Klassisk Kundaliniyoga

Vår mycket populära och väletablerade utbildning till yogainstruktör i kundaliniyoga och medicinsk yoga sker nu även helt online som distansutbildning. Arbeta i din egen takt, du behöver inte resa någonstans, allt sker online, en rejäl djupdykning in i yogans värld. En lättillgänglig utbildning med både djup och bredd. Du kan även gå vår längre yogalärarutbildning på distansmer info här!

  • Bli Diplomerad Instruktör i både Medicinsk Yoga och Kundaliniyoga
  • Inga förkunskaper eller fysiska krav
  • Obegränsat med varianter av yogapass
  • En lättillgänglig utbildning på svenska
  • Arbeta helt i din egen takt
  • Investering 14 900 kr – delbetala med Klarna
  • Kursstart 27 maj

 

På norsk >>

Om instruktörsutbildningen på distans

Hur utbildningen går till

Urgamla närvarotekniker möter modern teknologi –
Fördjupning och utbildning i Medicinsk yoga och Kundaliniyoga online

För dig som är nyfiken på att lära dig mer om Kundaliniyoga och Medicinsk yoga och är intresserad av att hålla yogapass för andra. Kanske funderar du på att gå en yogalärarutbildning men är inte redo att ta steget.

Bli Yogainstruktör i både Kundaliniyoga och Medicinsk yoga på en och samma distansutbildning! Den mjuka, milda Medicinsk Yogan som har väckt stort intresse och som det forskas på i Sverige, kommer från den traditionella Kundaliniyogan. Den Klassiska Kundaliniyogan har sina rötter i den tantriska traditionen. Det är den äldsta yogaformen man känner till och omfattar yogapositioner, andningsövningar, mantra och meditationer.  Du blir utbildad i båda yogaformerna på en och samma instruktörsutbildning helt på distans. Du behöver inga förkunskaper och inte heller någon medicinsk bakgrund för att delta på instruktörsutbildningen. 

I Kundaliniyogan finner man en användarmanual till den mänskliga kroppen, sinnet och själen.
För dig som vill lära dig mer om yoga, vill bli instruktör eller har funderingar på att utbilda dig till yogalärare så kan yogainstruktörsutbildningen vara en bra start.

En smidig distans yogautbildning för dig som vill

• Bli Yogainstruktör i Medicinsk Yoga & Kundaliniyoga på distans!
• lära dig mer om yoga för din egen skull
• hitta nya sköna verktyg för att ta hand om dig själv på allra bästa sätt
• fördjupa dig inom yoga utan att känna press och prestation
• få en god erfarenhet av vad det innebär att yoga regelbundet
• finna vägen till djup frid och avslappning
• få en stadig grund att stå på innan du går en yogalärarutbildning
• kunna hålla yogapass i kundaliniyoga/medicinsk yoga för andra

Under yogautbildningen på distans till yogainstruktör får du en djup personlig upplevelse av de mångtusenåriga teknikerna i yoga och meditation och får erfarenhet av de transformativa effekter som följer dagligt utövande. Efter avslutad yogautbildning har du en ordentlig grund att stå på inför fortsatt utövande på egen hand och kan även förmedla yoga till andra människor. Instruktörsutbildningen på distans är en bra plattform för dig som funderar på att utbilda dig till kundaliniyogalärare och yogalärare i medicinsk yoga.

Innehåll Yogainstruktörsutbildning på Distans

Varje delmoment inleds med ett skönt längre yogapass där det ingår avslappning och djupmeditation. Dina onlinestudier varvar teori med praktik och föreläsningar med tid för egen reflektion och arbetsuppgifter. Delmomenten avslutas vanligtvis med en självtest så du enkelt kan se var du behöver gå tillbaka och repetera vid behov. Distansutbildningen är tillgänglig online så du kan gå tillbaka och repetera närhelst du önskar under utbildningens gång. Du får en god överblick av yogan underbara värld med djupdykningar inom följande områden:

 

• Kundaliniyoga 
• Medicinsk Yoga
• Skillnader och likheter mellan Kundaliniyoga & Medicinsk Yoga
• Yogans komponenter och dess sammansättning
• Yogapass & meditationer
• Yogans historia
• Yogans syfte
• Sadhana – det personliga utövandet
• Andningens betydlese och andningstekniker – Pranayama
• Yogapositioner – Asana
• Handställningar- Mudras
• Kroppslås – Bandhas samt fokuspunkter
• Användande av Mantra och ljudets påverkan
• Energi och energianatomi – chakrasystemet
• Att hålla yogapass och instruktörsrollen
• Så funkar yogan ur ett vetenskapligt perspektiv
• Anpassningar av yogaövningar för särskilda behov
• Att göra och leda yoga på stol
• Aktuell forskning om yoga
• Att jobba som yogainstruktör

 

Distansyogautbildningens tillfällen och omfattning

Distansutbildningen till Yogainstruktör i Medicinsk yoga och Kundaliniyoga omfattar lektionstid som motsvarar åtta heldagar lärarledd undervisning därtill tillkommer inläsning, hemuppgifter och egen praktik. Du arbetar online helt i din egen takt och distansutbildningen sträcker sig i ett spann från minst 9 veckor upp till 9 månader.

Onlineutbildningen behöver få ta minst 9 veckor för att du ska hinna komma in i yogan och utöva yoga under en längre tid. På så sätt kan du även hinna smälta materialet och landa i yogan. Din onlineutbildning bör inte ta längre tid än 9 månader, men behöver du ytterligare tid går det att ordna efter överenskommelse. Maxtid för utbildningen är två år. Det är fördelaktigt att ha ett gott tempo under distansutbildningen så att du bibehåller ett bra engagemang och det inte blir för utdraget. Efter avslutad utbildning har du tillgång till webbverkygen i ytterligare 6 månader. 

Distansutbildningen till yogainstruktör omfattar 130 studietimmar fördelat till videolektioner, onlineyogaträffar,  självstudier, självtest, skrivuppgifter och egen yogapraktik. Alla lektioner och allt kursmaterial är på svenska. Efter avslutad yogautbildning  får du ett diplom på att du är Diplomerad Yogainstruktör i Kundaliniyoga och Medicinsk yoga. 

 

Onlineyoga träffar

Onlineyogaträffar erbjuds månatligen. Dessa distansträffar är ett sätt att få stöd, ställa frågor, fördjupa kontakten och följa upp hur distansarbetet fortgår. Varje träff börjar med en stunds meditation och en kortare föreläsning varpå det blir tid att ställa frågor och få svar på dessa. Onlineträffarna avslutas med en stunds mingel som är valfritt att delta på. Onlineträffarna är frivilliga och inte obligatoriska för att slutföra utbildningen men du får gärna vara med det brukar bli roligt och spännande. Onlineyogaträffarna ingår i utbildningspaketet. 

 Anmälan har öppnat!
Kursstart 27 maj

Månatliga Onlineyogträffar följande datum och tider:
(0BS deltagande på dessa är frivilligt
)
 
24 maj – onsdag kl 14.30 – 16.00
26 juni – måndag kl 18.00 -19.30
(fler datum kommer löpande)

Lärare: Tomas Sandehorn 

Utvärderingar från distansutbildningen

”En a-ha upplevelse”

”Kursen kom till mig precis vid ”rätt” tillfälle, precis så som livet är när vi lyssnar. Den har gett mig lugn, först och främst lugn och inre trygghet i mig själv. Jag är bra precis som jag är. Att gå igenom yogan på detta tillåtande sätt har varit en A-ha upplevelse för mig. Jag har fått ro i min yoga, min roll som yogalärare och i mig själv. Tänk om alla yogaskolor varit på detta sätt, yogan hade då sett annorlunda ut i vår värld”.
-Johanne Weibull

”Gett mig insikt”

”Till alla. Jag älskar denna typ av yoga. Vi stressar så himla mycket och vi behöver komma ner i varv.
Jag har tyckt mycket om poweryoga men det är inte vad jag behöver längre. Jag behöver komma ner i varv och mjukt och fint röra på kroppen.
Kursen har gett mig insikt att jag behöver komma ner i varv. Min kropp mår jättebra av denna typen av yoga. Jag får energi och är skönt avslappnad efter ett pass. Jag sover bättre samt det är lättare att vara positiv när man är lugn”.

-Marie Melin

”Landat”

”Den har gett mig ett fysiskt skönt lugn i kroppen men en känsla av avslappning, mentalt har jag känt mig upplyft, lugn, fokuserad.
Emotionellt har jag ytterligare landat i min kropp, det känns som att jag har lyfts ytterligare en dimension. Skönt.
Själsliga kan jag återkoppla till det jag skrev innan, lyftet och lugnet”.

-Gun-Britt Ölund

”En trygg hand att hålla i”

”Kursen har gett mig så mycket, på alla plan. Jag har fått fördjupa mig rent praktiskt i yogan och hur man håller yogapass. De mantran på svenska som ingår är så vackert beskrivna, jag fick läsa flera gånger för att reflektera och verkligen ta till mig det som står. Utöver min dagliga yoga har jag börjat nästan varje dag med en stunds föreläsning och det har lagt en så fin grund för resten av dagen, som att jag får med mig ett större perspektiv in i min vardag där jag får ett mer avslappnat förhållningssätt till det som händer och mina tankar kring det. Inte minst i dessa pandemitider har kursen varit som en trygg hand att hålla i. ”.

-Mathilda Trygger

”Givit mig mycket”

”Kursen har givit mig mycket. Jag känner mig trygg i att ha egna pass med andra och jag har kommit igång med min egen utövning av yoga som kommer att vara hållbart och fortsätta. Känner mig tryggare i mig själv och märker hur och att jag kan på verka mitt mående med detta verktyg. Prioriterar lite andra saker nu. Läxor var även de ”lagom”, bra med många uppgifter så man håller i. Men det var inte för mycket, framförallt var de relevanta och meningsfulla”.

-Karin Vingnäs

 

”Fördjupat mina kunskaper”

”Som helhet den här utbildningen var fantastiskt. Läraren var mycket professionell, jordande och rolig. Han lär på ett sätt det känns rolig och skönt att yoga. Han pratar på ett mjukt sätt och man förstår mycket bra sammanhang och teori. Kanon bra lärare! Den här kursen har hjälpt mig att känna mig mer i balans, att återhämta mig och läka mig snabbare. Jag har landade och fördjupat mer mina kunskaper inom yoga och självkännedom. Jag har fått så många himla bra verktyg att hantera stress, släppa taget och finna ro inombords. Jag har lärt mig att aktivera och kontrollera min egen kraft på ett sätt jag aldrig gjort förut. Kundalini energin är något jag är väldigt intresserade att forska vidare och lära mig mer om”

-Marlene Lima

 

”Börjar förstå vad yogan innebär”

”Jag har yogat ca 5 år och gått på olika klasser, läst och testat själv från böcker/tidningar mm. Efter denna utbildning så har jag kommit en bit till, fått mer förståelse för våra chakran, vad övningarna bidrar till mm.

Fysiskt – har jag lärt mig fler övningar, hittat ”hem” i olika övningar, vad de bidrar till. 

Mentalt – har klivit en nivå in till, med träning i det långa djupa andetaget så har jag nått en nivå till mentalt

Emotionellt – här har mina yoga-klasser med mina vänner gett mig mycket, en av mina vänner har tagit yogan till sig och det har påverkat mig emotionellt. 

Själsligt – har gett mig mycket, börjar förstå vad yogan innebär mer än fysiskt och mentalt. Det är svårt att beskriva i ord vad det betyder”. 

-Eva Jonbacker

 

”Ett livslångt hjälpmedel”

”Upplägget passade mig perfekt. Skönt att kunna göra detta digitalt samtidigt som man hade sitt häfte att bläddra i. Det har känts tryggt att kunna ställa frågor, både direkt via de digitala träffarna samt att skriva till dig när man har undrat över något. Det har verkligen varit en själslig resa, som aldrig kommer att ta slut. Detta är något alla borde göra. Det har gett mig en bättre insikt i mig själv, det har även hjälpt mig på många fler sätt än bara det kroppsliga (…) Att få en möjlighet till att lära känna sig själv bättre, hjälpa sig själv till kroppslig och själslig läkning. Ett livslångt hjälpmedel”.

– Anna Franck

 

Distansutbildning yoga – Betalning och anmälan

Instruktörsutbildningen på distans kostar 14 900 kr inklusive moms. 

Instruktion för att köpa distansyogautbildningen: klicka på köplänken och gå vidare till kassan. I kassan väljer du hur du vill betala via faktura, direktbetalning eller delbetalning med Klarna. För exempel på delbetalningsalternativ se längst ner på sidan. 

Allt kursmaterial ingår, det mesta finns online men du kommer även att få ett tryckt kompendium skickat till dig som du kan läsa i lugn och ro som ackompanjerar videoföreläsningar och övrigt onlinearbete. Under utbildningens gång får du även tillgång till ett videotek med yogapass som du kan använda och yoga så mycket du vill.  

Tekniska förutsättningar för att delta i utbildningen är någon form av mediaplattform med internetuppkoppling. Det kan vara en dator, en surfplatta eller en mobiltelefon med internet. VI har en professionell onlineplattform som underlättar mycket av det tekniska och gör att arbetet flyter på smidigt. 

Du kan även gå vår längre yogalärarutbildning på distansmer info här!

Köpvillkor

 

 

 

Här kan du fråga oss om du undrar över något 

6 + 7 =

Delbetalningsalternativ (kostnadsexempel)

2523 kr/mån i 6 månader

1283 kr/mån i 12 månader

731 kr/mån i 24 månader

Du kan även välja att delbetala i din egen takt.