Vidareutbildning Medicinsk yoga - Distans

Lägg till Medicinsk yoga till din repertoar!

Komplettera din yogalärarutbildning eller instruktörsutbildning med en utbildning i medicinsk yoga på distans och bli instruktör i Medicinsk yoga. Ett mycket uppskattat tillägg för yogalärare då vi fokuserar på anpassningar av övningar och belyser yogan ur ett svenskt och internationellt forskningsperspektiv. Du får även lära dig mantran på svenska! 

  • Bli Diplomerad instruktör i Medicinsk Yoga 
  • Arbeta helt i din egen takt – online
  • Lär dig anpassningar och varianter
  • Lär dig yoga på stol
  • Vi går igenom forskningsläget
  • Lär dig mantra på svenska
  • Utbildningen sker helt online på distans 
  • Modernt e-learningverktyg
  • Tryck instruktörsmanual att hålla i handen ingår
  • Du får tillgång till 10 yogapass på video och i tryck

Yogainstruktörsutbildning i Medicinsk yoga
för dig som redan är yogalärare – Helt på distans

En komprimerad instruktörsutbildning på distans i Medicinsk Yoga för dig som redan är yogalärare eller yogainstruktör inom kundaliniyoga, livsyoga eller holistisk yoga. Under motsvarande tre dagar bryggar vi gapet mellan din yogalärarutbildning och den Medicinska yogan. Medicinsk yoga har testats i svenska forskningsprojekt, bl.a. på KI och på Danderyds sjukhus, samt i rehabverksamhet på Astra-Zeneca och Investor. Vi laddar verktygslådan med tio sköna medicinska yogapass, går igenom anpassningar och varianter på övningarna, exempelvis för yoga på stol och i rehabiliteringssyfte. Vi lär oss även yoga på stol och att använda svenska mantran. Allt arbete sker online på distans i ett modernt e-learningverktyg med videoinspelade yogapass, föreläsningar etc. så du kan arbeta helt i din egen takt. 

 

Omfattning och tillfällen instruktör Medicinsk yoga

Yogautbildningen omfattar motsvarande tre helgdagar. Alla lektioner och allt kursmaterial är på svenska och sker online på distans. Efter avslutad utbildning i Medicinsk yoga får du ett certifikat på att du är: Diplomerad Instruktör i Medicinsk Yoga.

Utbildningen lär dig medicinsk yoga och sker helt på distans i din egen takt. Vi tittar också närmare på yoga på stol och att använda mantran på svenska. Du får lära dig en fin uppsättning av kraftfulla mantran på svenska. Mantran på svenska är ett trevligt inslag då deltagarna förstår vad det är de säger vilket hjälper om man arbetar med både barn, vuxna och äldre. Det blir mer lättillgängligt helt enkelt.

För att som yogalärare känna sig trygg och bekväm med att lära ut medicinsk yoga kan det vara bra att veta följande:
– Hur instruerar man medicinsk yoga?
– Hur anpassar man övningar till de som har fysiska hinder?
– Hur gör man ett medicinsk yogapass?
– Hur verkar den medicinska yogan?
– Hur når man ut med den medicinska yogan?
– Vad säger forskningen om medicinsk yoga?
– Hur gör man yoga på stol?
– Kan man använda mantran på svenska?
– Hur funkar mantran på svenska?
– Vilka svenska mantran finns det?

Under utbildningens gång kommer vi att besvara dessa frågor, öva på att ta fram alternativa övningar för den som har skador eller sjukdom och arbeta med att göra medicinska yogapass.

Vidareutbildning på distans – on demand

Den här utbildningen finns tillgänglig när du vill gå den. Du köper den via kassan så skickar vi manual och login till webbverktyget och sedan jobbar du igenom materialet i din egen takt. 

 

Betalning och anmälan 

Vidareutbildningen till instruktör i medicinsk yoga på distans kostar 6900 kr inklusive moms.
Kursmaterial ingår i kurskostnaden. 

Instruktion för att köpa instruktörsutbildningen: Klicka på knappen längst ner på sidan. I kassan fyller du i dina personuppgifter och klickar på knappen ”Gå vidare”, sen väljer du hur du vill betala via faktura, direktbetalning eller delbetalning med Klarna.

Allt kursmaterial ingår, det mesta finns i det videobaserade webbverktyget online, men du kommer även att få ett tryckt instruktörsmanual skickat till dig som du kan läsa i lugn och ro som ackompanjerar videoföreläsningar och övrigt onlinearbete. Under utbildningens gång får du även tillgång till ett videotek med yogapass som du kan använda och yoga så mycket du vill.  

Tekniska förutsättningar för att delta i utbildningen är någon form av mediaplattform med internetuppkoppling. Det kan vara en dator, en surfplatta eller en mobiltelefon med internet. Vi har en professionell onlineplattform som underlättar mycket av det tekniska och gör att arbetet flyter på smidigt. 

 

 

Köpvillkor